+36 30 694 30 34 dorog.tdm@gmail.com

HÍREINK

Kategória: Dorogi TDM települései, Programajánló, Dátum: 2018 július 26

Mi itt a Dorogi TDM-nél úgy gondoltuk, segítünk nektek eligazodni a térségben lévő programok között. Éppen ezért minden héten csütörtökön jelentkezünk egy bejegyzéssel, amiben összefoglaljuk, hová is érdemes elnézni a közeljövőben.

Programajánló – 2018. július 26. – augusztus 1.

 

  • Fáklyás Sportest Dorogon

Időpont: július 26. 19 óra

Helyszín: Dorog, József Attila Művelődési Ház parkoló

Fáklyás Sportestre invitálnak július 26-án a Fittlex oktatói. 19 órától 21 óráig a Dorogi József Attila Művelődési Ház fáklyákkal kivilágított parkolójába várják a mozogni vágyókat. Előzetes bejelentkezés után olyan edzéseken vehetnek részt az érdeklődők, mint a fanatic jump, a zsírégető step aerobic, a kangoo és pilates. A belépő egy edzésre 700 Ft, minden órára 2000 Ft. Az egész estés jegyet vásárlók között ajándékokat sorsolnak majd ki!

Részletek és bejelentkezés:

facebook.com/Fittlex-520520014963393/

 

  • Bűntény a Múzeumban – filmpremier

Időpont: július 26. 20 óra

Helyszín: Esztergom, Kaleidoszkóp Ház

Július 26-án, a Kaleidoszkóp Házban kerül bemutatásra első alkalommal az Esztergomi Diákszínkör új kisjátékfilmje, a Bűntény a Múzeumban. A történet egy kisvárosi múzeumban játszódik, ahonnan megpróbálják ellopni Amenhotep egyiptomi fáraó aranytábláját. Ezután autós üldözéssel, lövöldözéssel és váratlan fordulatokkal tarkított nyomozás kezdődik.
A film műfaja bűnügyi vígjáték, játékideje 35 perc. A vetítés 20 órakor kezdődik majd.

További információk az eseménynél:

facebook.com/events/616771582039385/

 

  • Fürdők Éjszakája Dorogon

Időpont: július 27. 20 óra

Helyszín: Dorog, Nipl Stefánia Uszoda

A nagy sikerre való tekintettel 2018-ban is megrendezésre kerül a Fürdők Éjszakája a dorogi Nipl Stefánia Uszodában. Július 27-én zenével és fergeteges hangulattal várnak mindenkit, aki szeretne éjszaka csobbanni és bulizni egyet. A lemezjátszót mögött DJ Zol. A szerencsés résztvevők között páros belépőt sorsolnak majd ki a szeptemberi Wellhello koncertre, a Budapest Parkba. A belépő elővételben 1200 Ft, a helyszínen 1500 Ft.
Az uszoda befogadóképessége korlátozott, ezért aki semmiképp sem szeretne lemaradni, annak érdemes elővételben jegyet váltani!

További részletek az eseménynél:

facebook.com/events/345616739303927/

  • Sztárfellépők a csolnoki falunapokon

Időpont: július 27-29.

Helyszín: Csolnok, Rendezvénypark

Csolnokon idén három napig tart majd a XXI. Falunapok. A július 27-én, pénteken megrendezésre kerülő VI. Csolnoki Blues-Rock Fesztivál nyitja a hétvégi programokat. A Rendezvénypark színpadán az Easy Blues, az Üzemi Terület és a Blues Company.
28-án szintén a park ad otthont a programoknak. Már 9 órától várják az érdeklődőket egy vidám, közösségépítő Falu Derby-re. A számtalan szórakozási lehetőség mellett a kicsiket bábszínház szórakoztatja majd, míg a felnőtteket “retro véradásra” bíztatják, ahol a régi szép idők hangulatát idézve sör és virsli jár jutalmul. Emellett kiállítások, mazsorett bemutató és fúvószenekari előadás is várja a résztvevőket. Este színpadon az Animal Cannibals, akiket Rokker Zsoltti humoros előadása követ. Az Odeion zenekar LGT estjét után DJ Hubik szolgáltatja a hangulatot kifulladásig.
29-én vasárnap baráti főzőversenyen vehetünk részt, ahol a magyaros ételek kerülnek előtérbe. Emellett megtekinthetjük a Zabszalma zenekar gyerekműsorát és sportbemutatóval is várnak majd a szervezők. Este az Esztergomi Musical Akadémia operett és musical bemutatóját láthatjuk.

Részletes program és információ:

csolnok.hu/index.php/465-xxi-falunapok

  • Arany 200 – vándorkiállítás Csolnokon

Időpont: július 28.

Helyszín: Csolnok, Művelődési Ház előtt

Július 28-án Csolnokra érkezik az Arany János életművét, költészetét bemutató vándorkiállítás. A tárlat különlegessége, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai egy buszban rendezték be. Egyik legnagyobb irodalmi alakunkat versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatják be. A látogatókat aktivizáló, fából készült egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma lesz Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is.

További információk:

csolnok.hu/index.php/467-arany-200-csolnokra-erkezik-a-vandorkiallitast-szallito-busz

  • Ingyenes tárlatvezetés a Főszékesegyházi Kincstárban

Időpont: július 29. 15 óra

Helyszín: Esztergom, Főszékesegyházi Kincstár

Ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők az esztergomi Főszékesegyházi Kincstárban. Július 29-én, vasárnap idegenvezetéssel tekinthető meg a számtalan kincset, kegytárgyat és vallási emléket őrző kiállítás. A résztvevők láthatják majd azt a 870 körül, az ausztriai Metzben készített, ovális metszett hegyikristályt is, amely immáron több, mint 1145 éves, ezzel a Kincstár legrégebbi darabja. Itt tekinthető meg a legtöbb olyan tárgyi emlék is, amelyet a magyar királykoronázások alkalmával használtak.

Részletes információk:

facebook.com/events/193457807995663/

 

  • Kiment a ház az ablakon

Időpont: megnyitó július 31., megtekinthető augusztus 11-ig

Helyszín: Esztergom, Tár-lak Szalon

Július 31-től augusztus 11-ig lehet megtekinteni a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak csoportos kiállítását Esztergomban, a Tár-lak Szalonban. Csanálosi Mária, Rogovszky Máté és Süttő Anikó közös tárlatának megnyitója 31-én, kedden 17 órakor kezdődik. A kiállítást megnyitja Ragó Anett pszichológus, énekel Süttő Ildikó.

További információk a Tár-lak Szalon facebook oldalán:

facebook.com/tarlak.szalon