+36 30 694 30 34 dorog.tdm@gmail.com

HÍREINK

Kategória: Hírek, Programajánló, Találkozzunk nálunk!, Dátum: 2018 január 24

Úgy gondoltuk, segítünk nektek eligazodni a térségben lévő programok között. Éppen ezért minden héten csütörtökön jelentkezünk egy bejegyzéssel, amiben összefoglaljuk, hová is érdemes elnézni a közeljövőben.

Programajánló – 2018. január 25. – január 31. 

Példaértékű hírességek Csiffáry Gabriella új könyvében
Időpont: 2018. január 25. 17 óra
Helyszín: Gáthy Zoltán Városi Könyvtár, Dorog, Bécsi út 56.
Jegyár: ingyenes

Ki nem keseredett el gyerekkorában, ha egy-egy rosszabb jegy becsúszott az ellenőrzőbe? Bizonyára mindannyian. Csiffáry Gabriella Magyarázom a bizonyítványom című legújabb könyvében híres emberek (írók, költők, tudósok, színészek) iskolai kudarcaival és sikereivel ismerteti meg az olvasókat. Életsorsuk példaértékű számunkra, mert, bár jelentős hátránnyal indultak útnak, akaraterejüknek, megszállottságuknak köszönhetően rendkívüli hírességekké váltak. Aki kíváncsi a könyvben szereplő történetekre, látogasson el január 25-én, csütörtökön a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárba. A 17 órakor kezdődő könyvbemutatón a szerző maga mutatja be alkotását. A belépés ingyenes, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Csiffáry Gabriella - Magyarázom a bizonyítványom

Hagyományőrző disznóvágás Piliscséven
Időpont: 2018. január 27. szombat 7 óra
Helyszín: Kálmánfi Béla Művelődési Ház, Piliscsév
Jegyár: ingyenes, 500 Ft-os támogatói jeggyel kóstolócsomag vásárolható

Egy igazi hamisítatlan falusi disznótoron vehetünk részt Piliscséven január 27-én, szombaton. A reggel 7 órakor kezdődő programnak a Kálmánfi Béla Művelődési Ház udvara ad otthont. Az egész napos mulatság lezárásaként disznótoros vacsora kezdődik 16 órától. 500 Ft-os támogatói jegy megvásárlásával megkóstolhatjuk a frissen készült véres és májas hurkákat, az ínycsiklandozó kolbászt és egy jó pohár itókát. A támogatói jegyeket Maduda Dénesné és Juhász Katalin helyi üzletében lehet elővételben megvásárolni, de a helyszínen is kaphatóak lesznek. Ha szeretnénk felidézni a falusi élet hagyományait, akkor mindenképpen látogassunk el erre a remek programra.

disznóvágás_piliscsév

Esküvői nyílt nap a Kostel Étterem és Panzióban
Időpont: 2018. január 27. szombat 10 óra
Helyszín: Kostel Étterem és Panzió, Kesztölc, Klastrom utca 2.
Jegyár: ingyenes

Hetedhét országra szóló, hajnalig táncolós vagy egy szűkkörű, romantikus lagzi az álmotok? A Kostel Étterem és Panzióban szívesen lesznek a segítségetekre.
Kinyitnak minden ajtót, pincét és padlást, meghívtak mindenkit, akit jó szívvel ajánlanak és még a nagy nap megtervezésében is segítenek. Erről szól a Kostel Esküvői Nyílt Napja, amelyen megismerhetitek a helyszínt, megkóstolhatjátok az ünnepi menüt és beszélgethettek a szolgtáltatókkal is. Az ingyenes eseményre január 27-én, szombaton 10 és 17 óra között várnak benneteket a Kostel Étterem és Panzióban, Kesztölcön.

esküvői nyílt nap_kesztölc

XV. Karva Rockfesztivál
Időpont: 2018. január 27.-28. 17 óra
Helyszín: Karva, Rock Klub
Jegyár: 9 €

Idén már 15. alkalommal kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal bíró Karvai Rockfesztivál. Január 27-28-án a rockzene kedvelőit várják a rendezvényre, ahol az alábbi zenekarok lépnek fel: 18:00 APPA+Cs, 19:30 Phoenix RT, 21:30 HétköznaPI CSAlódások, 23:30 Blues Company, 01:30 Avalanche grunge. Kapunyitás 17 órától lesz. A távolabbról érkezőknek sem kell aggódniuk, hiszen a helyi szakközépiskola kollégiumában szállást is tudnak biztosítani a szervezők, 7 €/fő díj ellenében. A fesztiválra a belépő 9 €, amelyről az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: Finta Gergely +421 905 651 695, vagy e-mailben a fintagergely87@gmail.com e-mail címen.

karva rock

Yours Truly futás
Időpont: 2018. január 28. vasárnap 8 óra
Helyszín: Buzánszky Jenő Stadion, Dorog
Jegyár: ingyenes

A Dorogi Futókör Sportegyesület idén is csatlakozott a Yours Truly futáshoz. A finn kezdeményezésű Nemzetközi Futás az év leghidegebb időszakában zajlik. Télen, amikor nincsenek versenyek, virtuálisan küzdenek egymással a sportolók a világ minden táján. A Futókörösök igyekeznek mindenkinek elegendő kihívást biztosítani, ezért idén az 5 km és 10 km mellett 25 km-es terepfutásra is invitálják a futókat. Mindhárom táv teljesítői január 28-án, vasárnap 8 órakor indulnak a Buzánszky Jenő Stadion elől. A két rövidebb távot a városban vezetik, a hosszabb során pedig Kesztölc hegyeinek szépségét fedezhetik fel az indulók. A Sasfészek Turistaházban forró teával várják a megfáradt futókat, akik újult erővel térhetnek vissza Dorogra. A rendezvényen a részvétel ingyenes. Bővebb információ az esemény Facebook oldalán.

yours truly_dorogi futókör

Tovább folytatódik a festőkurzus Táton
Időpont: 2018. január 28. vasárnap
Helyszín: Táti Kultúrház és Könyvtár, Tát, Móricz Zsigmond utca 2.

A Táti Kultúrház és Könyvtárban január 28-án, vasárnap 8.30-as kezdettel ismét ecsetet vehetnek a kezükbe az amatőr festők. A kurzuson résztvevők bort és szőlőt festenek meg többféle összeállításban. Az alkotás során olajfestéket használnak. Megismerik a festők titkait: hogyan kell a vásznon csillogó, különböző borral üvegpoharat és borosüveget, égő gyertyát, szőlőt, körtét és virágot festeni, valamint hogyan lehet a festményen térhatást elérni a fény és az árnyék megjelenítésével. Az alkotók a kurzus elvégzéséről oklevelet kapnak. A kurzust Simon M. Veronika, Munkácsy Mihály- és Holló László-díjas, Kunst Meister festőművész tartja. Bővebb információt a kultúrház oldalán találhatnak az érdeklődők.

festőkurzus

Félóra höcögés, göcögés, kacagás a Kerekítő mondókáskönyv sorozat ölbeli játékai, mondókái nyomán!
Időpont: 2018. január 31. szerda 9:30
Helyszín: Gáthy Zoltán Városi Könyvtár, Dorog, Bécsi út 56.
Jegyár: 700 Ft

Lovagoltatás, lógázás, hintázás, cirókázás, csúszdáztatás, zsuppolás élő hangszerjátékkal, népi hangszerekkel, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve. Nagymamáinktól örökölt játékaink az érzelmi biztonság és a művészeti-zenei nevelés bölcsője. Az első évek mondókáinak szeretetnyelve, az érintés, ölelés és mosoly, egy életen át elkíséri a gyermekeket.
Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, az érintés, testközelség, a szeretetteljes hangulat, melyeket az ölbeli játékok, más néven bizalmi, kapcsolatteremtő játékok biztosítanak, segítik a biztos érzelmi kötődést, erősítik az érzelmi biztonságot, mely az értelmi és érzelmi fejlődés alapja. Ezek a rövid, korosztálynak megfelelő, kántált, olykor énekelt rigmusok egyben a művészeti és zenei nevelés alapkövei is.
Január 31-én, szerdán Dorogon, a Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban várják az érdeklődőket 9:30 és 10:30 között.
A foglalkozásokon a részvétel 700 Ft.

(forrás: kesztolc.hu)

kerekítő