+36 30 694 30 34 dorog.tdm@gmail.com

HÍREINK

Kategória: Hírek, Programajánló, Dátum: 2018 január 18

Úgy gondoltuk, segítünk nektek eligazodni a térségben lévő programok között. Éppen ezért minden héten csütörtökön jelentkezünk egy bejegyzéssel, amiben összefoglaljuk, hová is érdemes elnézni a közeljövőben.

Programajánló – 2018. január 18. – január 24.

Kiállítás, épülettörténeti bemutató és hangverseny a Magyar Kultúra Napján Dorogon

A Magyar Kultúra Napja ünnepi rendezvényén a Dorogi József Attila Művelődési Ház alapkőletételének 95., átadásának 90. évfordulójára emlékeznek a városban. A program január 18-án 17 órakor a Dorogi Galériában kezdődik, ahol a művelődési házhoz kapcsolódó alkotók tárlatát nyitja meg Végh Éva, Dorog Város Kulturális Közalapítványának elnöke. Ezt követően 17:30-kor a Színházteremben dr. Tittmann János polgármester mond köszöntőt, majd átadásra kerül a Rauscher György Díj. Dankó Kristóf főépítész épülettörténeti bemutatót tart A Munkásotthon Önsegélyező és Önművelő Egyesületétől a művelődési házig címmel. A rendezvényt hangverseny zárja, amelyen az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei után Sasvári Katalin és Párma Csaba idézi meg a Blank Zenekart, majd Lattmann Béla és Barátainak koncertje zárja az eseményt. A rendezvényre a belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

kultúra napja dorog

Változatos táblajátékokat kínálnak a könyvtárban

Az idei év első társasozására invitálják a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár dolgozói azokat a gyerekeket és játékos kedvű felnőtteket, akik izgalmas kikapcsolódásra vágynak. Január 19-én, pénteken 14:30 és 16:30 között a jelenlévők megismerkedhetnek és kipróbálhatnak érdekes családi és gyermekjátékokat, táblás és kártyás társasjátékokat. Az esemény az Esztergomi Társasjáték Klub szervezésében jön létre, hozzájárulás 500 Ft/fő. A jelenlévőket Varga Piroska és Horváth Zoltán segíti a szabályok megismerésében.

társasjáték

Lábatlant is érintő könyvet mutatnak be a Gerenday Közösségi Házban

A Gerenday Közösségi Házban változatos programot kínálnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Január 19-én, pénteken 17 órától a Művészetbarátok Egyesülete megalapításának 45. évfordulójára emlékezve Jubileumi Kiállítás nyílik a kiállító teremben. A tárlatot Kádár János Miklós Munkácsy-díjas festőművész nyitja meg, majd Kiss László, Béres Ferenc-díjas énekművész ad műsort. A megnyitót követően kezdődik a rendezvényteremben Dr. Lukácsy András, a Gerenday család örökösének könyvbemutatója. Legújabb alkotása, a VILÁGJÁTÉK – Önéletrajz kortársakkal című mű számos Lábatlant is érintő momentumot tartalmaz. A rendezvényen a családot Lukácsy György képviseli, a közönségnek a könyvet a Corvina Kiadó képviselője ajánlja. A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

világjáték

Hagyományőrző műsorral, ételkóstolóval és táncházzal várnak mindenkit

Rendhagyó módon ünneplik a Magyar Kultúra Napját Csolnokon. A településen január 20-án, szombaton a Kossuth Művelődési Házban tartanak színes kulturális műsort minden korosztálynak “Helyben van a sokszínűség” címmel. A hangulatos délutáni program 16 órakor kezdődik és három részből áll. Az elsőben a sváb és magyar hagyományokhoz és zenéhez kötődő gyerekek és felnőttek lépnek fel. Ők mindannyian értéket őriznek és képviselnek. A meghívott népzenész, táncos vendégek magyar és nemzetiségi táncokat mutatnak be. Ezt követi az ételkóstoló, amelyen népszerű csolnoki sváb ételek lesznek terítéken. A rendezvényt táncházzal zárják, amely során dunántúli és mezőségi táncokat tanulhatnak Kimberger Csaba és Bazsinka Lili táncgazdákkal, a zenéről pedig az Ágas-bogas együttes gondoskodik. A rendezvényre a belépés ingyenes és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

helyben csolnok

A Szivek Pince és a Kostel Vince napján együtt ünnepel!

Vacsorával tisztelegnek a borászok és szőlőtermelők védőszentje előtt a Kostel Étterem és Panzióban január 20-án, szombaton 18 órától. A Neszmélyi Borvidék pilisi lejtőinek borait fűzik össze egy különleges vacsora keretében. A résztvevők megkóstolhatják a Szivek Pince legújabb alkotását, a Pilis Cuvéét és a Kostel Borászat friss, gyöngyöző roséját. Az est során megízlelhetnek olyan különlegességeket, mint az egészben sült vaddisznógerinc erdei gyümölcsmártással és a gyömbéres égetett krém. A 6 fogásos vacsora 8 tételes borkóstolóval egy igazi kihagyhatatlan borgasztronómiai élmény. Az estét Gazdag Kriszta jazz&soul kísérete teszi még ünnepibbé.

A program ára 13 750 Ft/fő (az ár tartalmazza az áfát és a 10% szervízdíjat). A részvételhez előzetes asztalfoglalás szükséges a következő telefonszámon: 06 30 487 1965.
kostel+szivek

 

Belépőjegyünkkel a helyi iskolát támogathatjuk

A farsanggal hagyományosan kezdetét veszi a báli időszak is. Egymást érik ezekben a hetekben a bulik, amelyek közül jó szívvel ajánjuk figyelmébe mindenkinek a jótékonysági bálokat. Ezeken a rendezvényeken a szórakozás mellett azzal a jó érzéssel térhetünk haza, hogy segítettünk egy jó ügy érdekében.
Január 20-án, szombaton a sárisápi iskola javára ajánlhatjuk fel belépőjegyünk árát, ami fejenként 1.500 Ft. A rendezvénynek a Művelődési Ház ad otthont, a zenéről az RHS DJ Team gondoskodik. Asztalt foglalni a 06 33 518 323-as, a 06 20 428 76 66-os és a 06 30 195 14 35-ös telefonszámon lehet.

sárisáp jótékonysági bál

Újra rúgják a bőrt az öregfiúk Sárisápon!

Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Ligeti Ferenc Öregfiúk Labdarúgó Emléktornát Sárisápon. Az idei rendezvényt január 20-án, szombaton 13 órától tartják a település sportcsarnokában. Az eseményen Esztergom, Epöl-Bajna, Dunaszentmiklós, Szőgyény és Sárisáp két csapata vesz részt. A döntőben az az Erős Gábor fújja majd a sípot, aki a közelmúltba megkapta a Komárom-Esztergom Megye Sportjáért járó elismerést. Az eseményen megemlékeznek Ligeti Ferencről, aki korábban jelentős alakja volt a település sportéletének. Céljuk, hogy igazi közösséget építsenek ki Sárisápon. A tornán résztvevő sportolókat bográcsos étellel, szendvicsekkel és innivalóval várják a szervezők. A rendezvényen a díjakat Ligetiné Vass Éva, Ligeti András és kisfia Zétény és Kollár Károly polgármester adják majd át. Az emléktornára a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

ligetitorna_0121

Félóra höcögés, göcögés, kacagás a Kerekítő mondókáskönyv sorozat ölbeli játékai, mondókái nyomán!

Lovagoltatás, lógázás, hintázás, cirókázás, csúszdáztatás, zsuppolás élő hangszerjátékkal, népi hangszerekkel, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve. Nagymamáinktól örökölt játékaink az érzelmi biztonság és a művészeti-zenei nevelés bölcsője. Az első évek mondókáinak szeretetnyelve, az érintés, ölelés és mosoly, egy életen át elkíséri a gyermekeket.
Az élet első éveiben az önfeledt együttjátszás, az érintés, testközelség, a szeretetteljes hangulat, melyeket az ölbeli játékok, más néven bizalmi, kapcsolatteremtő játékok biztosítanak, segítik a biztos érzelmi kötődést, erősítik az érzelmi biztonságot, mely az értelmi és érzelmi fejlődés alapja. Ezek a rövid, korosztálynak megfelelő, kántált, olykor énekelt rigmusok egyben a művészeti és zenei nevelés alapkövei is.
Térségünkben több helyen is várják azokat a szülőket, akik szeretnék megismeretni csöppségeiket ezekkel az ölbéli játékokkal.
Január 24-én, szerdán Dorogon, a Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban várják az érdeklődőket 9:30 és 10:30 között.
Január 25-én, csütörtökön Kesztölcön, a Művelődési Házban vehetnek részt a foglalkozáson 9:30 és 10:30 között.
A foglalkozásokon a részvétel 700 Ft.

(forrás: kesztolc.hu)

kerekítő