+36 30 694 30 34 dorog.tdm@gmail.com

HÍREINK

Kategória: Hírek, Dátum: 2018 május 24

#interaktívgyereknapdorog #sarpidorogkft #környezetinevelés
 
A május 27-i dorogi InterAktív Gyereknap egyik kiemelt támogatója a Richter Nyrt. Otrokné Györgynével beszélgettünk a rendezvénnyel kapcsolatban.

Miért döntöttek úgy, hogy támogatják a rendezvényt?

Ezen az  InterAktív Gyereknapon a játékon, mókán kívül az egyes állomások aktivitásait  tekintve megállapítható, hogy a jelenlévő korosztályok részére minden egyes állomáson tudás, ismeret átadása történik. Ez összhangban van a Richter társadalmi szerepvállalásával, amelyben kiemelt szerepe van az oktatás támogatásának. Ezért is vagyunk itt.

Mivel lesz jelen a Richter Nyrt. az InterAktív Gyereknapon?

A város InterAktív gyerekprogramja ezen a májusi vasárnapon a Hófehérke és a 7 törpe mesevilágába viszi el a résztvevőket. A Richter laboratórium a TUDOR sátorban várja a kíváncsiakat, ahol óvónőink az óvodáskorúaknak, a Tanlaboratórium tanárai az általános iskolások részére mindennapjainkat és a tudományt kísérletes formában összekapcsoló programokat mutatnak be. Természetesen aki szeretné, megtekintheti a mikroszkópban a papucsállatkákat akik a királyfi segítői, de a titkosírás rejtelmeibe is beavatjuk a gyerekeket a mese eseményeit követve. A nap folyamán három alkalommal kb. 20 percnyi időtartamban kísérleti bemutatót is tartunk, amelyet a rendezvény óriáskivetítőjén is láthatnak a jelenlévők.

Mi az üzenete az állomásnak?

Az állomás üzente: Légy vegyész! A kémia jelen van mindennapi életünkben. A kémiai tudás alapja a tapasztalat, ugyanúgy mint a természettudományok bármelyik részének. A mai napon a korosztályokhoz kapcsolódó kísérletek bemutatása, a gyerekek közvetlen részvétele a kísérletekben ezt a célt is szolgálja. Még az is lehet, hogy a leendő kémiai Nobel díjas a Richter laboratórium TUDOR sátorában végzi el élete első kísérletét.