+36 30 694 30 34 dorog.tdm@gmail.com

HÍREINK

Kategória: Pikniktúra, Dátum: 2018 április 21

Pénteken végre útjára indult Study Tour programunk, amellyel a térségben található nagyobb vállalatok és önkormányzatok HR-vezetői ismerkedhettek meg a környékbeli szolgáltatókkal. A Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, mint szervező kezdeményezésének lényege az volt, hogy közelebb hozzuk a szolgáltatókat azokkal a potenciális partnerekkel, akikkel akár szorosabb együttműködés is létrejöhet a későbbiekben.  A jelentkezési idő lezárultával 15 fő jelezte, hogy részt kíván venni az eseményen. Ők nagyobb cégek vezetői, turisztikai szakemberek és önkormányzatok vezetői voltak. 

A dorogi Schmidt Sándor Agorában volt a gyülekező reggel 8:30-kor, majd innen külön kisbuszokkal szállítottuk a résztvevőket a helyszínekre. A túra során négy település: Dorog, Kesztölc, Piliscsév és Csolnok szolgáltatóival, programlehetőségeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Dorogon először az Apartmanház mutatkozott be, meg lehetett tekinteni a szálláshelyeket a tulajdonos bemutatkozója után. Majd a művelődési ház Konferenciatermébe látogattunk el, megismerve az itteni lehetőségeket. A Nipl Stefánia Uszodában megtudhattuk, hogy akár a cégek dolgozóik számára kedvezményes bérletet tudnak vásárolni, de egyre nagyobb az igény a vállalatok részéről arra is, hogy dolgozóikat azzal segítsék, hogy gyermekeik részére nyári táborokat szerveznek. Ennek lehet egyik helyszíne a dorogi uszoda. Rekreációs lehetőségként bemutattuk még a dorogi Teniszpályát is.

A túra ezután Kesztölcön folytatódott, ahol betekinthettünk a Pilisi Levendulánál a szörpkészítés fortélyaiba és meg is kóstolhattuk az isteni, pincehűvös nedűt. A Kostel Étterem és Panzió étkezési, szállás és borkóstolási programjait mutatta be, majd a következő állomás a Szivek Pince volt, ahol házi kolbásszal, sonkával és finom borokkal vártak bennünket.

Piliscséven először a Kelemen Majorság volt a házigazdánk. A falu szélén, gyönyörű környezetben álló szálláshelyen haraphatóan friss levegővel találkozhattunk, ahol a szelíd háziállatokat szinte családtagként kezelik. Majd megcsodáltuk a nemrég felújított Polgármesteri Hivatalt, majd a Pincefaluba igyekeztünk. Itt már vártak bennünket a Piliscsévi Pincefalu Egyesület és az Apis Farm vezetői. Megismerkedhettünk a környék történetével, az ízes tájborokkal és hozzá házi sajtokat kóstolhattunk.

Csolnokon a Pollushof Panzióban az étkezési és szálláshelyeket lehetett megnézni, gondolva egy esetleges nagyobb rendezvény lebonyolítására.

A program Dorogon zárult, ahol a Pizza Casa Luigi marketing vezetője mutatta be, milyen rendezvényszervezési lehetőséget tudnak nyújtani a céges szakembereknek.

A program során tehát bemutatásra kerültek a helyi termelők, szolgáltatók, akikkel a nagyobb cégek gyümölcsöző kapcsolatot alakíthatnak ki. Akár rendezvényhelyszínként, akár csapatépítésként, akár csak egy ajándékkosár elkészítésével.

A program itt még nem áll meg, szeretnék újabb partnereket összehozni a jövőben is, hiszen az ő sikerük a mi igazi fokmérőnk is.